Шведи ще свирят на ледени инструменти

Авторът на идеята и музикалните инструменти Тим Линхартс вече е приготвил флейти, цигулки и дори контрабас с леден корпус, с които музикантите да зарадват публиката
14 мар 2006 16:09,
Шведи ще свирят на ледени инструменти
За разлика от красивите ледени скулптури, музикалните инструменти на Тим Линхартс наистина свирят. Снимка: Корбис
Няколко шведски музиканти се готвят в изключително странни условия за концерт в края на седмицата, предава ДПА, цитирайки местен вестник. Ентусиастите искат да изнесат концерт само на инструменти от лед.

Авторът на идеята и музикалните инструменти Тим Линхартс вече е приготвил флейти, цигулки и дори контрабас с леден корпус, с които музикантите да зарадват публиката в северното шведско градче Питея.

Единственият проблем на Линхартс е, че музикантите не взимат инструментите насериозно и приемат концерта в иглуто повече като шоу, вместо като сериозна музикална проява. Но това е нормално при положение, че флейтата например издържа само около 2 минути на горещия въздух, който издиша флейтистката Гунила фон Баар.

Идеологът на ледения концерт обаче е помислил и за това и е приготвил 10 подобни духови инструмента и очаква чудесно представление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание