Важен е Реформаторският блок, а не нечие лидерство, заяви Радан Кънев

17170
Важен е Реформаторският блок, а не нечие лидерство, заяви Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Не моето лидерство в Реформаторския блок има значение, а лидерството на Реформаторския блок в българската политика има значение за всеки български гражданин. Това каза Радан Кънев на Конгреса на дясното обединение, провеждащ се в столичен мол.

На днешния форум трябваше да бъде избран лидер на коалицията, но вчера партията на Меглена Кунева ДБГ и СДС остро разкритикуваха начина, по който се провежда мероприятието. Те смятат, че не са спазени основните демократични принципи при неговата организация. Според тях също така форумът ще обслужи единствено интересите на ГЕРБ. Малко по-късно тази нощ Радан Кънев обяви, че няма да се избира лидер на РБ днес.

Радан атакува Кунева и Лукарски: Някои лидери не са смели, колкото избирателите им

Не всички партийни ръководства са смели колкото избирателите си. Това заяви лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Радан Кънев по...

Днес нито аз съм важен, нито вие сте важни, важни са нашите избиратели с техните нужди, с тяхната борба за промяна, за нови лица, за нова политика в България. Ние, нашите лични амбиции, не сме важни. Ничия лична съдба не е по-важна от обществения интерес, нищо не е по важно за обществения интерес от победата на РБ на 5 октомври, каза Кънев пред форума.

Той посочи, че избирателите искат радикална промяна. По тази причина би било удачно да се състави едно ударно управление с кратък мандат, което, според него, смело и безпрекословно трябва да извърши реформите. "Дясно, реформаторско правителство, оглавено от нови лица с чисти ръце, които могат да проведат операция "Чисти ръце", каза Кънев.

В името на тази цел той е бил готов да представи пред хората на форума кандидатурата си за председател на РБ, за да може от тяхно име да се бори за тези неща. "В името на същата цел днес аз оттеглям тази кандидатура въпреки наличната подкрепа", каза Радан Кънев. Той изтъкна, че лидерството не е в урните, които били подготвени извън тази зала, лидерството е в урните на 5 октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика