Адвокатът на Цветанов вярва, че делото за СРС срещу клиента му може да свърши днес

13906
Адвокатът на Цветанов вярва, че делото за СРС срещу клиента му може да свърши днес
Снимка: БГНЕС

Напълно възможно е делото за отказ за използване на СРС срещу бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, по което подсъдим е бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, да бъде приключено днес. Това смята адвокатът на Цветанов Менко Менков.

Днешното заседание започна по план, а от разпита на Цветан Иванов стана ясно, че той е бил 10 години директор на службата за подслушвания и обясни, че няколко министри преди Цветан Цветанов стотици пъти са написали „не” и са отказали разпореждане за прилагане на специални разузнавателни средства, които са разрешени от съда. Не знам не знаем тези лица да са обвиняеми, или подсъдими, посочи Менков, цитиран от Агенция "Фокус". Адвокат Менков даде пример за другите бивши вътрешни министри, които са отказвали разпореждане за прилагане на специални разузнавателни средства: Георги Петканов и Румен Петков.

Орлин Тодоров ще свидетелства по делото за СРС–тата срещу Цветанов

Бившият началник на БОП – Велико Търново Орлин Тодоров ще бъде разпитан по делото за отказаните СРС-та срещу бившия вътрешен ми...

На въпрос дали след разпита на Орлин Тодоров ще има още работа по делото или то на практика върви към приключване, Менков отговори: „Възможно е делото да бъде приключено днес, аз съм готов още на първото заседание да пледирам”.

По думите на адвоката, делото на Цветанов няма никакво отношение към предстоящите европейски избори, като добави, че тяхното желание е по-бързо то да приключи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com