Разследването по записите "Ало, Ваньо" е прекратено

22148
Разследването по записите "Ало, Ваньо" е прекратено
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура е прекратила наказателното производство срещу неизвестен извършител по т.нар. телефонни разговори "Ало, Ваньо". Информацията съобщава в "Труд".

Става дума за проверката на изтеклите записи на разговори между бившия премиер Бойко Борисов и тогавашния шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов за проверка в пивоварната "Леденика" на Михаил Михов, станал известен като Мишо Бирата.

Разговорът между Борисов и Танов за Мишо Бирата е истински, казва Цонев

Разговорът между Бойко Борисов и Ваньо Танов по случая "Мишо Бирата" е автентичен. Това каза пред журналисти Йордан Цонев, председател...

Според информация на "Труд" досъдебното производство е прекратено в края на юли - преди назначаването на служебното правителство, начело с проф. Георги Близнашки и решението Танов отново да оглави митниците.

Припомняме ви, че миналият вторик служебният министър на финансите Румен Порожанов съобщи на пресконференция, че Ваньо Танов ще бъде назначен за директор на Агенция "Митници".

При анализ на приходните агенции, направен от министерството, се е оказало, че по-слабата агенция, която очертава големите дефицити в приходната част, е агенция "Митници", допълни министърът.

Назначението на Ваньо Танов е показателно – само Бойко Борисов може да препоръча и наложи Танов начело на Агенция „Митници”. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Танов се оправдава с други служби за недадено доказателство относно Мишо Бирата

През 2009 година Агенция „Митници” нямаше разследващи правомощия. В онези години ГДБОП трябваше да поема тези функции и съо...

Президентът в периода 2002-2012 година категорично отрече да е покровителствал Мишо Бирата, както се тиражираше в един момент и както в разговора „Ало, Ваньо” личеше – в него Бойко Борисов казваше, че не е като Първанов да не си изпълнява обещанията. Лидерът на АБВ изрично заяви, че от разговора е било ясно кой решава нещата – Борисов, вицепремиерът Симеон Дянков и Ваньо Танов. Тези похвати показват какво ни чака от тези хора – ето такива решения, заяви Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com